28.1.11

Halı Yıkama

- Halılarınızın  en az haftada bir kez elektrik süpürgesiyle temizlenerek toz birikmesi engellenmelidir.

- Süpürme işlemi, sadece yüzeyin yönünde yapılmalı. Süpürme ya da vakumlama ileri-geri yapılmamalı.


- Sürekli kullanılan halılarda, ön yüzey gibi arka yüzey de temizlenmeli.



- Islak temizlik yapılacağı zaman halı çok iyi vakumlanmalı ve halı kurumadan kullanılmamalı.

- Halıları kesinlikle katlamayın ve kırmayın. Kaldırmak istediğiniz zaman rulo haline getirin.

- Halı üzerindeki ağır eşyaların yerini zaman zaman değiştirin ve oluşan izleri fırçalayın.


- Halının üzerindeki lekeler, oluştuğu anda müdahale edin .
Halı YIKAMA : Halılarınız özellikle ofislerdeki duvardan duvara halılar ayda bir kuru köpük sistemi ile yıkanmalıdır. 
 
Halı hakkında genel bilgi...
Konforlu, çeşitlerine ve cinslerine göre  Antistatik, Estetik, Ses Yalıtımlı, Kolay temizlenen, Antialerjik, Esnek, Isı Yalıtımlı, Antibakteriyel, Rahat, Gözalıcı mekanların oluşmasında büyük rol sahibi olan Duvardan Duvara Halılar, insan sağlığına faydalı bir zemin kaplamasıdır.
Duvardan duvara halı birçok mekanda kullanılan yer döşemelerindendir. Halı sıcak ve yumuşak bir alan sunar. İnsan odaklı yer döşemesidir, Yaşama alanlarında, Sıcak zemin kaplama malzemesi olarak kullanılır. Dokunarak üretilen halıların el dokumalarının yanı sıra makine dokuması halılarda bol miktarda bulunmaktadır. Halılar makinelerde dokunduktan sonra uzman kişilerce mekanlara döşenir.

DUVARDAN DUVARA HALI, evinizdeki yaşamınıza konfor katan, hareket etmenizi kolaylaştıran, dekorasyonu bütünleyen, renkleri ile huzur bulduğunuz, üstünlük hissini yaşamınıza katar.
Halı, profesyonel döşemeciler tarafından, mekanın durumuna göre, çivili çıtalı uygulama, lateks komple yapıştırma, germe makinesi yardımıyla gerdirmeli uygulama gibi döşeme türleri bulunmaktadır. Germe makinesi, karşılıklı iki duvarı birleştiren uzun borulardan meydana gelir. Bu arada doğru yapıştırma teknikleri ve doğru ek yerleri önemli unsurlardır.
Adından da anlaşıldığı üzere Duvardan duvara halılar komple kaplama yapılan halılardır, yaygın halk dilinde duvardan duvara halıya, halıfleks, tüylü halıfleks, halıser, döşemelik halı gibi tabirlerde kullanılmaktadır, kullanılan tüm mekanlarda kullanışlı bir malzemedir. Kaymayan, sıcak tutan ve yumuşak bir yer döşeme malzemesidir. Ses izolasyonu sağlayan halılar çocuklar içinde güvenli zeminler oluşturur. Düzenli ve iyi temizlik yapıldığında alerji yapmaz. Elektrik süpürgesiyle vakumlanır ve halıya özel şampuanla temizlendiğinde sağlıklı bir zemin oluşur.

Halıların üretilirken kullanılan malzemeye ve dokuma tipi ve cinsi çok çeşitlilik gösterir, 3-4 mm kalınlıktan, 7-8 cm kalınlığa kadar havları uzun ve kısa uzunluklarda ürünlerde üretilmektedir, diğer taraftan sıklık seyreklik yoğunluğuna göre, Çok sık, sık, orta sıklık, seyrek veya çok seyrek olabilir bunlar halının kullanım alanı ve amacına hizmet etmesi odaklı değişebilen duvardan duvara halılardır.
Halıların tabanı su ve hava geçirmez malzemedendir.
Otellerde, evlerde, restoranlarda, mağazalarda, ofislerde kısaca ticari ve sosyal mekanlarda duvardan duvara halı yaygın olarak kullanılır.

Desen, doku ve renk seçeneği olarak çok fazla seçenek vardır. Halı seçerken kullanılacak mekan, temizliği, estetik olarak dekorasyona uyumu gibi seçenekler göz önünde bulundurulmalıdır.


Halılar havlarına göre tüylü halı, bukle halı, keçe halı, çim halı gibi yapılarına göre isimlendirilir. İş yerlerinde genelde kire dayanıklı, leke göstermeyen renkte ve yapıda halılar tercih edilirken evlerde veya otellerde daha uzun tüylü ve renkli veya desenli halılar tercih edilmektedir. Duvardan duvara halı mekana hoş, huzurlu, temiz, yumuşak ve sıcak bir hava vermektedir.

Temizlik REKLAM